DEELNEMENDE ZIEKENHUIZEN DUTCH PEWS.
Ziekenhuizen in Nederland verschillen sterk in de wijze waarop zij zijn georganiseerd. Omvang, geografische lokalisatie, afstand tot de PICU en unieke patiëntenstromen zijn verschillend en daarmee ook de behoeften ten aanzien van een PEWS systeem. Het is daarom belangrijk dat een landelijk systeem ruimte biedt voor lokale adaptatie. De Dutch PEWS heeft deze mogelijkheden nadrukkelijk in zich; onder andere door de mogelijkheid te bieden zelf Watcher Signs toe te voegen. Met het nu lopende praktijkonderzoek gaan we samen ontdekken op welke wijze dit de veiligheid van kindzorg in Nederland gaat verbeteren! Op deze pagina ziet u de betrokken lokale projectleiders vanuit onze partner ziekenhuizen en ambulancedienst.

Nicolette Diets-Veenendaal, MPA, physician assistant ambulancezorg.
Stichting Regionale Ambulance Voorziening Utrecht.
Wij doen mee omdat: ook tijdens het overplaatsen van kinderen de kwaliteit van zorg belangrijk is en het voor de veiligheid van zowel patiënten als medewerkers van belang is om dezelfde taal te spreken.

Natasja Dors, Kinderoncoloog & Sabina van Bethlehem, Adviseur Kwaliteit.
Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie Utrecht.
Wij doen mee omdat: we blij zijn dat we naast de vitale parameters ook de ‘zorg’ van ouders of zorgprofessional kunnen toevoegen aan onze beoordeling van een kind. Een landelijke PEWS zal ons ook helpen om dezelfde taal te spreken als onze collega’s in de Shared care ziekenhuizen tijdens overleg over vitaal bedreigde kinderen.

Drs. Selma Otto, Hoofd Klinische Zorg Kinderen.
Wilhelmina kinderziekenhuis Utrecht.
Wij doen mee omdat: het belangrijk is dat we bedreiging van de vitale functies zo vroeg mogelijk herkennen. Daarmee kunnen we zo op tijd als mogelijk de behandeling geven die nodig is en wordt onnodige schade bij kinderen voorkomen. Meedoen met dit onderzoek betekent dat we bijdragen aan de validatie van een landelijk vroegsignaleringsysteem en dat is voor de kwaliteit van het instrument heel belangrijk.

Drs. Wendy van den Bosch-Ruis, kinderarts.
Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid.
Wij doen mee omdat: we het zo ontzettend belangrijk vinden om zieke kinderen, die terecht neigen te komen in een acute situatie, zo vroeg mogelijk in het vizier hebben, zodat door (eerder) aanpassen van beleid die acute situatie niet zal ontstaan of minder heftig zal zijn.

Drs. Wieteke Ploegstra, kinderarts.
Martini Ziekenhuis Groningen.
Wij doen mee omdat: we graag een bijdrage leveren aan verbetering van de kwaliteit van zorg, zowel in ons eigen ziekenhuis als elders, middels een uniform signaleringssysteem waarbinnen maatwerk mogelijk is.

Dr. Eric de Groot, kinderlongarts.
Isala Zwolle.
Wij doen mee omdat: de PEWS eerder heeft laten zien een waardevolle aanvulling op de zorg te zijn. Het is goed om in Nederland de lappendeken van PEWS-en tot één te maken. Dit maakt het uniform en goed overdraagbaar.

Dr. Anna Westra, algemeen kinderarts.
Flevoziekenhuis Almere.
Wij doen mee omdat: we het belangrijk vinden om de zorg voor vitaal bedreigde kinderen te optimaliseren.

Joke Versteeg, kwaliteitscoördinator.
Beatrix Kinderziekenhuis Groningen.
Wij doen mee omdat: het welzijn van het kind voorop staat.

Maaike de Bruin, kinderverpleegkundige & Sandra van Gijlswijk, kinderarts.
IJsselland Ziekenhuis Capelle aan den IJssel.
Wij doen mee omdat: wij met de Dutch PEWS in de hand, samenwerken aan de veiligste zorg voor kinderen in het (IJssel)land!

Drs. Ruud Meijneke, kinderarts.
Meander Medisch Centrum Amersfoort.
Wij doen mee omdat: het vroegtijdig signaleren van klinische achteruitgang essentieel is en we graag willen bijdragen aan optimalisatie hiervan: ‘Vroeg signaleren’ maakt ‘op tijd handelen’.

Drs. Liesbeth Faverey, kinderarts en drs. Josanne Munsters, kinderarts.
Laurentius Ziekenhuis Roermond.
Wij doen mee omdat: wij graag een gevalideerde PEWS willen inzetten op onze afdeling als één van de middelen ter verbetering van de kwaliteit van onze kindergeneeskundige zorg.

Dr. Ankie Lebon, kinderarts.
Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht.
Wij doen mee omdat: wij het belangrijk vinden voor de patiëntveiligheid om een goed gevalideerde landelijke uniforme tool te hebben om zieke kinderen beter en sneller te herkennen. Daarnaast is het van belang om een uniforme scoresysteem te hebben om goed multi-center homogeen onderzoek te kunnen verrichten.





